ZAKLJUČEK LIGE ZA ČLANE IN DEKLETA U14

Zaključni nastop na letošnjem zaključku ekipne lige 2017 v Mariboru. 

V soboto 16.9. in nedeljo 17.9.2017 se je v Mariboru odvijal zaključni turnir najboljših ekip. TK Gorica je nastopala z dekleti do 14 let ter prvič tudi z člani.

V soboto so prvi na igrišča stopili člani. Za finale so zaigrali proti domači ekipi TK Maribor Branik. Po predaji je hitro zmago vknjižil Matic Bevčar in Gorica je že vodila 1:0. Drugi je na igrišče stopil Nejc Lavrenčič,ki je moral po hudi borbi priznati premoč Roku Petelinšku in izid je bil izenačen na 1:1. Kot tretji je na igrišče stopil Bor Zorzut ter upravičil vlogo favorita ter zmagal. Tako je Gorica vodila 2:1. Kot zadnji je  nastopil Ambrož Kodelja in po dobrih dveh urah ter odigranih treh setih, srečanje dobil in tako se je Gorica uvrstila v veliki finale, kjer je bil nasprotnik dobro znani Kamnik.  

Srečanje s Kamnikom je nato sledilo v nedeljo. Fantje so tekmo začeli sanjsko z gladko zmago Matica, ki je zopet popeljal Gorico v vodstvo. Po nastopu Nejca je Kamnnik izid izenačil in na terenu sta spet bila Bor in Ambrož. Tekma sta bili zelo kvalitetni in napeti. Bor je vnovčil vse svoje izkušnje in proti zelo dobremu nasprotniku Boštjanu Čevki iztržil zmago in popeljal Gorico v vodstvo. Zadnjo tekmo posameznikov je nato odigral Ambrož in po ogorčenem boju z izidom 7:5 ter 7:6 izgubil proti zelo dobremu Domnu Korelcu. Tako je bil rezultat izenačen na 2:2 in odločala je igra dvojic. Za Gorico sta igrala Bor Zorzut ter Matic Bevčar. Tekma je bila napeta do konca, vendar sta morala na koncu priznati premoč Boštjanu Čevki ter Domnu Korelcu z rezultatom 6:4 in 6:4. Tako se je Kamnik uvrstil v prvo ligo.

Ob tej priliki bi rad pohvalil veliko prizadevnost vseh fantov, ki so stopili na igrišče in to prav na vseh tekmah, na katerih so nastopali. Lepo je bilo spremljati čisto vsako tekmo in le to so videli tudi nekateri mlajši tekmovalci, kako se je potrebno na igrišču boriti zase ter za barve kluba. Torej pot za prihodnje leto je začrtana in verjamem da nam bo uspelo. Še enkrat čestitke za vse ter se vidimo na tekmah drugo leto.

 

Omeniti še velja nastope naših punc do 14 let. Igrale so proti ekipi ŽTK Maribor, ki je imel vse igralke višje rangirane. Dekleta so prikazale borbene igre ampak so vse tri (Maja, Sara ter Ema) doživele poraz, vendar kljub temu osvojile tretje mesto med ekipami do 14 let, kar je zelo lep uspeh.   

ŠE ENKRAT VSE ČESTITKE VSEM ZA BORBENOST TER ŽELIMO VAM ŠE VELIKO TENIŠKIH USPEHOV.

GREMO TK GORICA.

 

 

 

Kontaktni podatki

Teniški klub Gorica Nova Gorica

Bazoviška ulica 4

5000 Nova Gorica

Primož Strel (predsednik) +386 41 386 134

Bor Zorzut (trener) +386 40 566 082

tkgorica.ng@gmail.com

info@tkgorica.si 

Sponzorji

 

 

© 2017- Teniški klub Gorica Nova Gorica. Vse pravice pridržane.
Piškotki zagotavljajo boljšo kakovost delovanja storitev. Z uporabo naših storitev dovoljujete uporabo piškotkov.
Ok